Miben más a fix fogsor, mint a hagyományos műfogsor? Ez egy teljesen jogos kérdés, hiszen mindenkit érdekelhet, hogy mi miatt érdemes az eddigi megoldást lecserélni a fix fogsorra. A legjelentősebb különbségek a következők:

  • A fix fogsornak nem része a szájpadlással érintkező műanyag lemez. Ennek az az előnye, hogy nem fog a páciens hányingert érezni, hiszen nem áll fent az irritáció.
  • A fix fogsor esetén a stabilitást nemcsak a vákuumhatás, a pontosan illeszkedő alaplemez és a gravitáció biztosítja, hanem az állkapocscsontokba ültetett titánból készült mini implantátumok. Ez egy sokkal stabilabb megoldás, így a fix fogsor nem fog mozogni. Ennek nagyon sok előnye van. A beszéd tisztább lesz, és a rágás is sokkal jobb minőségben lesz lehetséges. Ezzel nemcsak az étkezés öröme tér vissza, hanem a gyomor sem  lesz túlterhelve, így nem alakulhatnak ki ezzel kapcsolatos problémák.
  • Mivel a fix fogsor stabilan áll, megszűnnek azok a szorongások, amik a laza fogsor miatt alakulhatnak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .