implantátumSokan úgy gondolják, hogy a mini implantátum árak nagyon drágák. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához vizsgáljuk meg mi a   mini implantátum. A  mini implantátum beültetése egy új technológia a fogászatban, melynek segítségével lehetséges a műfogsor stabil rögzítése. Fontos megvizsgálni, hogy a mini implantátum áráért mit kap a páciens. A mini implantátum beültetése milyen előnyökkel jár és ezek az előnyök hogyan segítik az életünket. A fogak hiánya sok problémával jár, amennyiben nem kezeltetjük időben újabb szövődmények alakulhatnak ki. Sokan nem tudják elképzelni, hogy valamilyen ok miatt elvesztett fogainak pótlására van másik technológia is nem csak a protézis, függetlenül attól, hogy a napjainkban készített protézisek már korszerű műanyagból készülnek és nem látszik, hogy az adott személy műfogsort visel. A műfogsor stabil rögzítése nehezen oldható meg. A  teljes protézis is jobb megoldás, mint a fogatlanság, de mindig keressük a legjobb megoldást a fogaink pótlására.  A mini implantátumok segítségével egy  új a technológiával rögzített fogsor az úgynevezett fix fogsor készítésére van lehetőség szinte minden esetben. Mit eredményez ezzel az új  a technológiával rögzített fogsor az úgynevezett fix fogsor.

Miért szükséges a műfogsor stabil rögzítése ?

 • A fogak élettani funkciója a rágás, a jól elkészített stabil műfogsornak ennek meg kell felelni, hogy a lehető legjobban helyettesítse az eredeti fogakat. A fogsor stabil rögzítése lehetővé, hogy az ételt megfelelően megtudjuk rágni
 • A tökéletesen megrágott étel könnyen emészthető, nem okoz gyomorproblémákat, görcsöket, puffadást
 • A fogsor a hangok képzésében is fontos szerepet játszik. A mozgó fogsor akadályt jelenthet beszéd közben
 • A nem stabil fogsor esztétikai megjelenése nem megfelelő, különösen kellemetlen, ha a fogsor mozgását mások is érzékelik
 • A nem megfelelően rögzülő fogsor a gyakori elmozdulása miatt kidörzsölheti a fogínyt, gyulást okoz és szájüreg betegségei  kellemetlen szájszaggal járhatnakmini implantátum árak

Mi az előnye a fix fogsornak a hagyományos műfogsorral szemben?  

 • A fix fogsor rögzítése stabil, nem mozdul el rágás közben, tökéletesen segíti az a keményebb illetve nyers zöldségek és gyümölcsök szájban történő felaprítását.
 • A jól megrágott étel könnyen emészthető, nem okoz gyomorproblémákat, puffadást
 • A hagyományos műfogsor rögzítését a vákuumhatás, a kemény és lágy részek kölcsönhatása és a precízen  elkészített alaplemez biztosítja. Itt nincs egy fix pont  a fogsor  rögzítéséhez, mint fix fogsor készítésekor, ahol a műfogsor stabilan rögzíthető a  mini implantátumhoz.
 • A fogaknak fontos szerepe van a hangképzésben. A mozgó fogsor akadályt képez beszéd közben.
 • A mozgó fogsor megsérti a fogínyt, gyulladást okoz, könnyen alá kerül az ételmaradék

 

  Mitől függ a fix fogsor ára?

 • A páciens rendelkezik- e az implantátum  beültetéséhez szükséges csont állománnyal, mert ennek hiánya esetén először csontpótlást kell végezni ami a költségeket növeli
 • A fogsor  rögzítéséhez mennyi mini implantátum beültetése szükséges. Alsó fogsor esetében általában négy a felsőnél hat mini implantátum készül.
 • Lehetnek olyan egyéb betegségek is amelyek nem teszik lehetővé, hogy azonnal a fogpótlásra koncentráljunk, hanem ezeket szükséges először kezelni, hogy az implantátum beültetés tartós legyen.
 • Milyen állapotban van a páciens korábbi fogsora. Megfelelő állapotú régi fogsor átalakítására is van lehetőség, ami csökkenti a fix fogsor árát
 • Milyen alapanyagból fog készülni a fogpótlás

A fix fogsor készítésekor a mini  implantátum  költségeihez még hozzáadódik a kivehető fogsor elkészítésének díja, amit jelentős mértékben meghatároz, hogy milyen alapanyagból fog készülni a fogpótlás.

A legolcsóbb a  műanyag alapanyag. A fogászatban  napjainkban már nagyon korszerű  műanyag alapanyagot használnak. Ezekről nem sír le messziről, hogy az illető műfogsort visel.

A fém felhasználására általában csak olyan helyeken kerül sor ahol nem látszik, mivel a páciensek nem szeretik, ha látható, hogy műfogsort viselnek.

A kerámiából esztétikus az eredeti fogakkal azonos fogsor készíthető. Ez az alapanyag használható fémallergiában szenvedő betegek esetében is. Az alapanyag keménységéből azonban  adódik, hogy könnyen sérülhet  külső mechanikai hatásokra.

A fémkerámia fogsor tartós és stabil a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően. A fémkerámia fogsor készítésekor először elkészülnek  fémből a fogak, amelyre a kerámia bevonat kerül. A hátránya, hogy  a  fogíny esetleges sorvadása következtében  a kerámia bevonat alatti fém rész látszani fog  és egy sötét sáv keletkezik a kerámia bevonat és a fogíny között.

cirkónium-oxid egy korszerű új alapanyag a fogsor készítés területén. A  cirkónium-oxid

felhasználásával készült fix  fogsor stabil az eredeti fogakkal szinte azonos fogsor készíthető belőle, az alapanyag ára azonban a legmagasabb.

 

Mini implantátum előnyei

 • Alapanyaga titán, mely nem okoz allergiás reakciókat.
 • A mini implantátummal rögzített fogsor stabil, nem mozdul el rágás és beszéd közben
 • A beültetett mini implantátum megfelelő szájhigiénia esetén egy életre szól
 • A mini implantátumok mérete kicsi, néhány milliméter, a beültetés helyi érzéstelenítéssel megoldható, nem igényel komolyabb műtéti beavatkozást
 • A fixen rögzített fogsor nem mozog, nem irritálja a fogínyt. A nem jól rögzített fogsor állandó mozgásának  a következménye lehet  esetleg a szájban gyulladás kialakulása
 • A fogsor gumigyűrűs patentos rögzítése stabil és ezért a fix fogsor viselését a páciens rövid időn  alatt a sajátjának fogja érezni
 • A mini implantátumhoz rögzített fogsor továbbra is kivehető, de olyan stabil a rögzítése, hogy nem szükséges műfogsorragasztót használni

A  fix fogsort a hagyományos műfogsorral összehasonlítva számos előnnyel jár és ezek az előnyök azért vannak, mert a fogsor rögzítése a mini implantátummal  stabil.  A Mechwart Dentálnál fogorvosaink a mini implantátum beültetésével készülő fix fogsor és a rögzített fogsor készítésének a specialistái. Rögzített fogsor készítése azonban csak akkor lehetséges, ha a páciensnek vannak megfelelő állapotú és mennyiségű saját fogai. A fix fogsor készítése egy új technológia, de számos előnye miatt nagyon terjed.  A Mechwart Dentálnál a  mini implantátum beültetéséhez kapcsolódó költségeket kell fizetni, a fogsor elkészítése ingyenes. A Mechwart Dental oldalon a kapcsolat menüpont alatt megtalálja elérhetőségeinket, Amennyiben szüksége van fogpótlásra keresse fel rendelőnket előzetes időpont egyeztetés után.  Az állapotfelmérés után tudjuk megállapítani, hogy a páciens  rendelkezik-e a rögzített fix fogsor készítéséhez szükséges feltételekkel.

mini implantátumFogorvosaink  a páciens igényeit és anyagi lehetőségeit figyelembe véve segítenek a  fogpótlás legmegfelelőbb módját   megtalálni.  A fogak hiánya mindenkinek komoly problémát jelenthetnek. A hosszabb ideig tartó fogatlanság az állkapocscsont sérülését illetve csontvesztést okozhat, ezért mindig törekedni kell a hiányzó fogak mielőbbi pótlására.

A   mini implantátum  beültetésével  egy olyan fogsor rögzítés lehetséges, amely jól mutatja, hogy mi az amit kap az implantátum áráért a beteg, milyen minőségi változás következik be az életében.

A rendelőnkben készített  fixen rögzített fogsorban egészen biztos, hogy nem fog csalódni. A  mini implantátum megfelelő szájhigiénia esetén egy életre szóló megoldást nyújt  a műfogsor rögzítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .