Forradalmi lépés a fogászatban a mini implantátum!

A mini implantátum, más néven tűimplantátum azon pácienseinknek nyújt megoldást, akik már korábban elveszítették fogaikat és kivehető fogpótlással élnek.

Egyéni adottságoktól is függően, általánosságban elmondható, hogy 4 db mini implantátum elhelyezése szükséges az alsó állcsontba, illetve 6 db a felső állcsontba. Természetesen a páciens csontállományának egyéni adottságaitól is függhet, így feltétlenül szükséges egy konzultáció, ahol a szükséges panoráma röntgen, valamint a vizsgálat elkészül.

A mini implantátum anyaga tiszta, ötvözetlen, gyógyászatban használt titán, amit az élő szervezet teljesen elfogad. Az Európai Uniós szabványoknak is megfelelő innovatív eszköz.

A mini implantátumok egyik fő előnye, hogy olyan esetben is használható ahol kevesebb a rendelkezésre álló csontállomány.

A mini implantátumok a klasszikus implantátumokhoz képest vékonyabbak, éppen e tulajdonságuk miatt legtöbbször metszés és csontfeltárás nélkül az ínyen keresztül behelyezhetőek az állcsontba. Éppen amiatt -hogy nincs szükség feltárásra, majd a seb varrására- nincs fájdalom se duzzanat. Az ínyből mindössze az implantátumok kis gömbfeje látszik csak ki, erre pedig patentszerűen illeszkedik a műfogsorba illesztett fém ház. Ehhez szükség van a már meglévő fogsor átalakításához, amennyiben az orvosi szempontból is teljesen megfelel minden szempontnak. Ugyanakkor sok esetben célszerű új fogsort készíteni, hiszen így érhető el a maximális kompatibilitás és kényelem.

.

Amennyiben szükséges az új fogsor elkészítése, úgy saját fogtechnikai laborunk segítségével a lehető leghamarabb elkészítjük Önnek a fémházakkal ellátott, az implantátummal teljesen kompatibilis fogsorát. Így aztán a műtétet követően új fogsorával távozhat, nem kell nélkülöznie egy napra sem fogsorát.

Rendelőnkben jól felkészült szájsebészek, implantációs szakemberek állnak a páciensek szolgálatában, hogy segítsenek kiválasztani a személyre szabott legjobb megoldást.

Visszajelzéseink nagyon pozitívak, pácienseink nagyon elégedettek, mert viszonylag kis beavatkozással elértük, hogy jobb életminőséget élhessenek.

Mini implantálás menete

30 Comments

 1. Köszönöm Önöknek, hogy 2018.06.18-án nagyon rugalmasan intézték a kezelésemet. Előzetes vizsgálatra érkeztem 12 órára az alsó fogsorom rögzítése miatt. A vizsgálat után 14 órakor már a fogorvosi székben ültem és 14.30-kor már a 4 implantátum be volt építve az alsó állcsontba. Mindig féltem a fogorvostól, de az orvosok profizmusa eloszlatta félelmemet és ami még soha nem történt meg velem mosolyogva szálltam ki a fogorvosi székből! Köszönöm Bodrogi Péternek és Böszörményi Gábornak gyors és precíz munkát. Köszönöm László Szilvia fogtechnikusnak is a munkáját. Mindenkinek ajánlom a Mechwart Dentál fogászatot, mert kiváló munkát végeznek, jó áron és ez nem reklám, saját tapasztalat. Megérte Győrből felutazni.

 2. Üdv! Érdeklödni szeretnék hogy alsó felső fogsor komplett,inplantáummal mennyibe kerülne?Köszönöm József.

  1. Kedves József, alsó felső fogsor mini implantátumos rögzítéssel 700.000 Ft.

 3. Marti vagyok szeretnem megtudni hogy also es felso fogsor miniinplantaum rogzitese mibe kerul .Ferjem szamara szeretnem.

  1. Kedves Márti, alsó és felső együttes választása esetén 700.000 Ft a teljes költség, mely tartalmazza a műtéti költséget, valamint a kivehető pótlások árát is. Elérhetőségei egyikén hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Tisztelettel: Böszörményi Gábor,Mechwart Dental

  1. Akár itt, hozzászólásban, vagy egyéb elérhetőségünk egyikén bátran megteheti.

  2. Szép napot kívánok…
   Szeretnék érdeklődni , hogy alsó- felső komplett fogsor, mini implátummal mennyibe kerül…mennyit kell várni..pld gyógyulásra…vagy a beépítés után mindjárt használhatom..??
   Üdv: Erdész

   1. Kedves Erdész,
    alsó és felső miniimplantátumos beavatkozásra további kedvezményt tudunk biztositani, igy a a beavatkozás ára 700.000 Ft. A gyógyulási, csontosodási idő nagyjából 2 hónap. Amennyiben rendelkezik már saját fogsorral a műtét után „ideiglenesen” használhatja.

  3. Szeretnék érdeklődni..Elől épek a fogaim,viszont hátul bal oldalon felül,jobb oldalon alul hiányoznak,íhgy már hidat sem lehet készíteni..Lehetséges ezzel az eljárással oldalt hianyzó fogakat pótolni?

   1. Kedves Panna, a mini implantátumos megoldás kifejezetten a teljesen fogatlan állapotra alkalmas. De az Ön számára is több lehetőség kínálkozik. Keressen minket elérhetőségünk egyikén, s egyeztetünk egy időpontot.

 4. Szeretném megtudni, hogy az alsó fogsor rögzítés mini implantátummal mennyibe kerül?

  1. Kedves István, a weblapon lévő árak valósak és aktuálisak. Jelenleg az alsó fogíven való műtét, mely minden költséget magában foglal beleértve a kivehető pótlás árát is 340.000 Ft.

 5. Szeretnem megkerdezni, hogy hianyzo egymas melletti ket fog helyere is megoldhato ez a technika? Bal felso 4-5-os fogakrol van szo.Koszonettel; Edit.

  1. Kedves Edit, amennyiben rendelkezik kellő mennyiségű saját foggal-kérdéséből arra következtetünk, hogy csupán két fog hiányról van szó- az esetben talán Önnek a rögztett (kerámia korona) pótlás lenne megfelelőbb. Természetesen egy személyes konzultáció és/vagy panoráma röntgen után tudunk pontos diagnózist felállítani.

 6. Szeretném megkérdezni, hogy ruglamas fogsor esetén is alkalmazhato-e a fix fogsor. Hosszu ideje rugalmas muanyagbol van felso fogsorom, melymek szájpadlása sokkal kisebb, mint a hagyományos fogsore, es maga az egész szájpadlás is vékonyabb. Ez os rögzíthető?
  Várom válaszukat: Birő Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsa, nem nagyon alkalmazzuk az un. rugalmas fogsort, hiszen sajnos számos „mellékhatásával” is találkoztunk már. Természetesen nem gondolom, hogy akadálya lenne, a patentok ellendarabjainak elhelyezése ebbe a típusú pótlásba.

 7. Kedves Admin!

  Érdeklődni szeretnék a mini implantátumnál a felső fogsornál ugyan úgy megvan az a belső szájpadlás ív mint a normál kivehető fogsornál vagy nincs ? Szeretném megcsináltatni mert a ragasztott fogpótlás már nem sokat tart. Tudom ,hogy nem olcsó az implantátum de ha tényleg jól látom az árakat akkor önök verhetetlenek.

  1. Kedves Judit, láthatatlanban annyit tudok mondani, hogy ideális esetben, a megfelelő darabszámú beültetett implantátum mellett nagyrészben csökkenthető a felső szájpadlási rész felső kivehető fogpótlásoknál.

 8. Felső protézisem teleszkópos eljárással készült két megmaradt fogamra.Kérdésem az lenne,hogyha kihúzatom a meglévő fogaim,ami azért lenne szükséges,mert az egyik fogam már meglazult és a primer korona alatt a foggyökér hosszasan látszik,a meglévő protézisre megtudják e oldani,hogy azt használva készitsék el a mini implantátumokat.Mennyibe kerülne…Üdvözlettel Sipos Hajnalka

  1. Kedves Hajnalka, a mini implantátumok beültetésének feltétele a megfelelő csontállomány. Amenyiben átfogóbb képet látunk státuszáról, úgy tudunk konkrátabb és valós diagnózist felállítani. Javasoljuk, hogy keresse fel rendelőnket egy személyes konzultáció végett.

 9. Az alsó fogsor rögzítését szeretném.
  Kérdésem: Van 3 db gyökér kezelt fogtő. Megoldható e, hogy ezek megmaradjanak. Jelenleg a hidat és a hátsó pótlást is ez tartja, nem okoz fájdalmat, semmi problémát.

  Köszönettel, és üdvözlettel
  Baloghné Katalin

  1. Kedves Katalin,
   pontosabb választ egy panoráma röntgen után tudunk mondani. Feltételezve, hogy fogai épek, természetesen megmaradhatnak. Fogpótlásnál mindig arra törekszünk, hogy minnél több saját fogat tartsunk meg és használjunk fel.

   1. Köszönöm válaszát, hamarosan jelentkezem

    üdvözlettel
    Baloghné Katalin

 10. UDV.!

  SZETETNEM MEGKERDEZNI ,HOGY MENNYIBE KERUL AZ ALSO -FELSO MUFOGSOR ROGZITESE

  KOSZONOM .

  1. Kedves Éva,
   az alsó felső fogíven történő implantátumos rögzítés ára akciósan, csupán 699.000 Ft.

 11. Azt szeretném kérdezni hogy az implantátum kis gömb fejei cserélhetök e? Ha elkopnak ki lehet e cserélni?

  1. KEdves Rozál,
   köszönjük kérdését. Az implantátumok egyfázisúak, azaz az implantátum egyben van a fej, jelen esetben gömb résszel. Így azok nem cserélhetőek, viszont aggodalomra semmi ok, hiszen nem is kopnak. Az ellendarabban található gummigyűrű esetleges kilazulása után lehet azokat cserélni, így biztosítva folyamatosan a megfelelő minőségű rögzítést.

 12. Üdv! Érdeklődöm hogy felső fogsoron még meglévő 3 db fog szanálásával,mennyi időt venne igénybe egy felső fogsor elkészítés. Mi lenne ennek a menete? Mennyibe kerülne komplett? Köszönöm! József

  1. Kedves József,
   köszönjük, hogy megkeresett bennünket. A fogak szanálása után attól függ, hogy a fogak elhelyezkedése mennyire befolyásolja a műtéti területet. Elképzelhető, akár együlésben, azaz a műtét napján történik a fogak szanálása, de amennyiben a kérdéses területre történne az implantátumok beültetése, úgy mindenféleképpen meg kell várni a gyógyulási időt. Az árakat tekintve természetesen csupán 389.000 Ft, mely magába foglalja a fogak eltávolításának költségeit is. Mufogsor.hu csapata

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .