rögzített fogsorA rögzített fogsor is ápolást igényel, kicsit többet is, mint saját fogsorunk. Tartóssága szempontjából elengedhetetlen a megfelelő szájhigiéne fenntartása. Az implantátum vagy műgyökér élettartama függ szájápolási szokásainktól. Nemcsak saját fogainkon alakulhat ki fogkő, hanem az implantátumon is! A lepedék és a lerakódott fogkő a baktériumok melegágya. A baktériumok elszaporodása gyulladáshoz vezethet, ami a műgyökér kilazulását, drasztikus esetben elvesztését eredményezheti.

A rögzített fogsor reggeli és esti tisztítása kötelező! A fogsort ki kell pattintani, és kemény sörtéjű fogkefével, fogkrémmel kell megtisztítani. Nemcsak a fogsor tisztítása elengedhetetlen, hanem az implantátum és az íny ápolása is. Az implantátumot érdemes erre a célra kifejlesztett kefével gondozni. A rögzített fogsor gondozását a fogorvosi rendelőben megtanítják, és ezek a mozdulatok nem megerőltetőek, hamar a napi rutin részévé válnak.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .