Legfrissebb felmérések szerint hazánk egyik leggyakoribb betegségei közé tartozik a fogágybetegség. A fogak elvesztésének egyik fő oka az ínybetegség, ínygyulladás. A fogágybetegség az esetek többségében egy idült gyulladásként játszódik le, melynek fő okozója a fogakon felhalmozódó lepedék és fogkő. A fogkő növekedésével egyre több lesz a tisztíthatatlan felszín a szájban. A fogak és az íny között baktériumok keletkeznek, melyek kezelés hiányában elszaporodhatnak. Ezek a baktériumok pedig előbb utóbb “megeszik” a fogat körülvevő ínyt, ami a fog kihullását eredményezi.

A fogágybetegség kialakulását nagyban növeli a rossz szájhigiénia, a dohányzás, a cukorbetegség illetve egyes genetikai faktorok.

Fogínysorvadás kezelése – fogágygyulladás, fogínygyulladás kezelése lézerrel

A lézeres fogágykezelés előtt a fogak alapos tisztítása szükséges, tehát fogkőleszedés és lepedék eltávolítása nélkülözhetetlen.

Az alap higiéniát megteremtve kezdhetjük el az íny lézeres kezelését.  A lézersugarakat eljuttatjuk a fogíny legmélyére. A lézersugár elpusztítja a baktériumokat és elpárologtatja a beteg szöveteket. Így megszűnik a gyulladás és az íny ismét feszesen körbeöleli a fogat. Ez az eljárás fájdalom mentes.

A kezelés tartalma:

  • Alapos vizsgálat, a probléma okának kiderítése
  • Alapos depurálás, fogkőeltávolítás
  • A fogágy megfestése metilinkék folyadékkal
  • Soft lézeres beavatkozás
  • Tisztítás

A kezelés időtartama kb 1 óra. A kezelésnél lehetőség van kedvezményes dentalhigieniás termékeket vásárolni. Használatuk során otthoni felszanálás mellett is fentartható a javult állapot, illetve megakadályozható annak kiújulása.

Ára: 29.990 Ft /kezelés 14.990 Ft

Fontos tudni, hogy a megfelelő hatékonyság elérése érdekében átalgosan 3-4 beavatozás szüksége a fogágybetegség mértékének függvényében.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .