Rögzített fogpótlás – visszakaphatja saját fogait!

Amennyiben még rendelkezik kellő számú saját foggal, akkor Önnek a rögzitett fogpótlás lehetőségét is ajánljuk. A fogak pótlása történhet a saját fogak csiszolásával és korona felépítménnyel, vagy maradó implantátum (gyökérforma) és korona felépítménnyel. Amennyiben több korona helyezkedik el egymás mellett, és foghiányt “hidal” át, azt hídnak nevezzük. A korona felépítmény készülhet fémkerámiából és igény esetén cirkonból is. A kerámia korona egyik nagy előnye az alacsony ár és a tartósság.

Ezen fogpótlás típus tudja leginkább vissza adni eredeti fogait mind esztétikai, mind anatómiai szempontból. Viszont arról továbbra sem szabad megfeledkezni, hogy csupán megközelítőleg. Komoly precíz fogtechnikai munka és modern orvosi lehetőségek alkalmazásával tökéletesen le lehet már képezni az esetleg még meglévő fogak alapján, vagy fogakhoz a koronákat.

Tudta?

fémkerámia korona váza testbarát fémből készül, főként ez adja a tartósságát. A vázat pedig kerámiával leplezik. A kerámia színét fogorvosaink pontosan a többi meglévő fog színéhez igazítják, ez is segíti az esztétikus eredmény elérését. A technikai adottságok miatt az eredeti fogakra jellemző áttetszőség (transzparens) nem érhető el ezzel a típusú koronával,  ebből a szempontból jobban teljesít a magasabb árkategóriába tartozó cirkónium korona.

  • Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy mint a legtöbb fogászati kezelés ez is teljes érzéstelenítés mellett zajlik.
  • Az érzéstelenítés után következik a fogak csiszolása.
  • Ezután lenyomatot készítünk, mely szükséges a további labor munkákhoz. A lenyomat rögzíti a fogak helyét, irányát, hiányát és harapást is. Ennek segítségével a technikusok elkészítik a kívánt pótlást.
  • Általában pár nap múlva úgynevezett vázpróba szükséges, mely a későbbi pótlás leplezetlen (csak fémváz) fázisa. Erre azért van szükség, hogy az esetleges pontatlanságot még javítani lehessen és ne a kész pótlást kelljen igazítani.
  • További pár nap és a végleges pótlás is elkészül.