Az alábbiakban igyekeztünk összeszedni a leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszokat, ezzel is segítve a pontosabb átláthatóságot. Természetesen ha további kérdése van jelezze felénk elérhetőségünk valamelyikén.

Mik az előnyei a mini implantátum által rögzített fogsornak?

Keskenyebbek a klasszikus implantátumoknál, ezért  az elvékonyodott, sorvadt csontba is behelyezhetőek, ahol amúgy nem lehetne a hagyományos implantálást kivitelezni. Optimálisan kihasználja meglévő csontállományt, nem szükséges csontpótlás. A beavatkozás rövid, az ínyen keresztül történik, nem szükséges varrni, ezért gyorsabb a gyógyulási idő. Esztétikusabb és kényelmesebb fogsor viselését teszi lehetővé.

Hogyan helyezik be a csontba az implantátumot?

A beavatkozást megelőző ingyenes konzultáció során készített OP felvétel alapján, mérnöki pontossággal kerül behelyezésre a tűimplantátum (mini implantátum) fúrással, nem pedig a íny felvágásával, ezért lényegesen rövidebb a gyógyulási idő, felettébb kíméletes, csupán minimális sebképződési jár a folyamat.

Fájdalmas az implantáció?

Nem, mert teljes érzéstelenítés mellett történik, nem kellemetlenebb, mint egy hagyományos fogtömés. A mini implantátum keresztmetszete lényegesen könnyebb beavatkozást tesz lehetővé.

Muszáj új fogsort készíttetni?

Sok esetben a régi fogsor is felhasználható, de a maximális kényelem és stabilitás érdekében javasoljuk új műfogsor készítettését. Természetesen saját fogtechnikai laborunkban már akár a beavatkozás napjára elkészítjük Önnek új fogsorát.

Mennyi idő múlva válik terhelhetővé az implantátum?

Ideális esetben 1-2 hónap múlva terhelhetőek. Természetesen az előre elkészített fogsor akár már másnaptól is hordható. Ebben az esetben egy rugalmas anyaggal történik a protézis rögzítése a gyógyulási időszak alatt. A gyógyulási időt követően a páciens a már előre elkészített, patenttal ellátott fogsorával távozhat.

Kell-e változtatni a régi fogsoron ahhoz, hogy megfeleljen az új implantátumokhoz?

Igen. A tűimplantátumok fejei a fogsorban elhelyezett fémházba illeszkednek. Ezt az átalakítást szakképzett fogtechnikus mestereink díjmentesen elvégzik Önnek. Felső fogsornál a tűimplantátumos megoldás lehetővé teszi, hogy a protézis szájpadi része nagyrészben eltávolítható legyen, így kényelmesebb viselést tesz lehetővé, valamint jelentősen javul a hő és íz érzékelés is.

14 Comments

 1. A MECHWART DENTAL orvosáról és munkatársairól Dr.Bodrogi Péterről, Böszörményi Gáborról és László Szilviáról mint páciens csak a legjobbakat tudom mondani: NAGYON JÓ SZAkEMBEREK!
  Az elmúlt évben három fogműtétem volt, két implantátum beültetéssel. A kezelések alatt nem voltak félelmeim, aggodalmaim, fájdalmaim, mert a magabiztosság, a szakmai hozzáértés, a rutin mellett az empátia, a kedvesség és a részletekre való odafigyelés is minden alkalommal jelen volt a rendelőben. Pozitív volt és megnyugtató érzést adott az is, hogy a kezeléseket megelőzően teljes részletességgel meg tudtunk beszélni minden beavatkozási folyamatot, azok lehetséges variációit és legjobb megoldásait.
  Az, ez a fajta kedves, közvetlen, odafigyelő, együttérző együttműködés tette lehetővé azt, hogy a beavatkozás sikeres volt, a fogaim jól “működnek” és én biztos, hogy legközelebb is Önöket fogom megkeresni, ha szükségem lesz fogászati kezelésre. A szakmai tudás mellett az Önök rendelőjében a kezelések árai is kedvezőek!
  Köszönöm a segítségüket!
  Nagyon jó egészséget, sok örömöt, boldogságot és további szakmai sikereket kívánok Önöknek!
  Tisztelettel ès szeretettel: M. Anna /72 éves páciens/

 2. 3-án küldtem egy kérdést, amire még nem kaptam választ, így megismétlem mégegyszer: Ez az ár, ami jelenleg kedvezménynek tünik, meddig érvényes, mivel én alsó-felső fogsort szeretnék, csak a teljes költségét egy év alatt tudom összegyűjteni a nyugdíjamból.

  1. Kedves Lászlóné, várjuk szeretettel jövőre is. Igyekszünk a kedvezményt fenntartani Önnek.

 3. Tiszteletem.
  Szeretnék érdeklődni,hogy ha még vannak hátsó fogak alul,s felül is,akkor kevesebb mini implantátummal is meg lehet oldani a pótlást,rögzitést?
  Felül 6-7 fog pótlás lenne ami egymás melletti,
  alul szintén 7 fog pótlása lenne.
  Erre szeretnék egy árat kérdezni.

  1. Kedves Rita,
   amennyiben kellő számú saját foggal is rendelkezik, elképzelhető hogy Önnek nem is a mini implanátumos rögzítés ajánlott. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal, hogy tájékoztassa Önt a fogpótlás egyéb (Önnek megfelelőbb) fajtáiról.

 4. ÜDVÖZLETEM!MEG SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MEKKORA MÉRETŰ AZ IMPLANTÁTUM? TART-E MÉG AZ AKCIÓ?

  1. Természetesen akciónk még tart. Az implantátumon métere változó, igen széles skálán mozog. Feladatunk, hogy egy alapos vizsgálatot követően mindig a legalkalmasabb implantátum kerüljön beültetésre.

 5. szeretném megkérdezni hogy altatásban is végezhetö e a beavatkozás ,és ha igen akkor mennyibe kerül? köszönöm elöre is.

  1. Kedves József,
   alkalmazható, de nem szükségszerű és nem ajánlott. Fogászatunknál még sosem volt szükség altatásra ilyen beavatkozás esetnén.

 6. Tisztelt érdeklődő páciensek!

  Szeretném megosztani Önökkel tapasztalataimat, mivel én is sokat tépelődtem, mire elhatározásra jutottam. Az az igazság, hogy egy kicsit féltem is, hiszen mégis csak a csontba helyezik be az implantátumot. A beavatkozásra maximum egy órám volt egyéb irányú elfoglaltságaim miatt, ráadásul kicsit késtem is. Érkezés után a szájsebész megtekintette, megnyomogatta az érintett ínyt, majd egy panoráma rtg. készült. Ez összesen néhány percet vett igénybe, majd a váróban ki kellett tölteni egy szokásos, műtét előtti kérdőívet az esetleges betegségeimről, azok kezeléséről. Ezalatt az orvosok előkészültek a műtétre. Majd néhány perc múlva behívtak és megkaptam az érzéstelenítést. Nagy ampulla több helyre beszúrva. Nem vagyok egy tűfóbiás, de ettől függetlenül ez csak annyira fájt, mint amennyire egy injekció szokott. Se több, se kevesebb.
  Az injekció percek alatt hatott, ez alatt folyt a műszerek előkészítése, valamint az én fertőtlenítésem és beöltöztetésem (sapka, partedli). Ijesztően rövid időn belül elkezdődött a műtét.
  A szájsebész a rtg. alapján meghatározta a tűimplantátumok helyét, majd egyenként először egy kis szikével a fúrás helyét megszúrta, egy speciális fúróval néhány perc alatt a szükséges mélységben lyukat fúrt, a lyuk méretétől függő implantátumot kézzel félig becsavarta, majd egy mini racsnis kulccsal behajtotta. Mivel alsó állkapocsról volt szó, ugyanez négyszer ismétlődött meg. Igazából én már az első fúrásnál megnyugodtam, mert az égvilágon semmit nem éreztem. Az egész művelet fél óra alatt lezajlott mindennemű kellemetlenség nélkül.
  A beavatkozás után felkerestem a fogtechnikust, aki egyenlőre a saját fogsoromat átalakította úgy, hogy az implantátumokat ne érje terhelés, mivel igen rossza a csontállományom, így másfél hónap múlva lehet csak terhelni. A fogtechnikusról annyit, hogy sokat le is csiszolt a régi fogsoromról mondva, hogy így talán jobban tudok majd enni. Azóta Coregát sem kell használnom, a fogsor kellemesen felfekszik, nem billeg, mint korábban. Hátha még a fészkeket is megkapom bele és rögzítve lesz.
  Utóhatások: Elmondhatom, hogy sem aznap este, sem másnap nem éreztem fájdalmat, nem kellett bevennem a kisebb vagyonért beszerzett Cataflanból sem. Az injekciónak volt egyedül mellékhatása: a folyadék feszítő hatásának köszönhetően az alsó rágóizmok kissé izomlázas állapotba kerültek, de ez csupán fél napig tartott.
  Tisztelt leendő páciensek. Amennyiben elhatározták magukat a fogsorrögzítésre, vágjanak bele bátran. Ami le van írva a honlapon, az igaz. Én már túl vagyok rajta. Sok sikert és jó egészséget mindannyiuknak.

 7. Üdvözletem!

  Érdekelne, hogy az akció él-e még?
  Amennyiben igen, azt szeretném tudni, hogy az ingyenes fogsor elkészítésének milyen egyéb költségei vannak? Például: a CT, az implantátum ára, maga a végzett munka, stb…
  Nagyon nagy szükségem lenne a munkájukra!
  Köszönettel várok választ!

  Czakó Gabriella

  1. Kedves Gabriella,
   A honlapon feltűntetett árak minden költséget magukban foglalnak. Bármilyen egyéb kérdése lenne, hívja kollégánkat bizalommal a 06205858686 számon. Mufogsor.hu

 8. Kérdésem az lenne,hogy a tiszténtartása miként történik. Kell-e kipatentolni a fogsort és ugy tisztítandó vagy bent maradhat és soha nem kell kivenni a müfogsort?
  Érdekelne még az esedékes patent csere amiről írtak milyen időközönként történik.
  Előre is köszönöm a válaszukat:Magda

  1. Kedves Magdolna,
   köszönjük, hogy érdeklődik szolgáltatásunk iránt. Természetesen az alapos szájhigiénia elengedhetetlen feltétele, hogy fogsora hosszú évekig megmaradjon. A műfogsor kivehető, így tisztántartása szükséges. A patent csere nem egy „kötelező rossz” velejárója, általában több évig szükségtelen. Bármilyen egyéb kérdése lenne, hivjon minket bizalommal a 0620-5858686 telefonszámon. Mufogsor.hu csapata

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .